Projecten

Van kantoorpand naar woningcomplex: Steenstraat 99, Arnhem

In samenwerking met de Gemeente Arnhem, de architect en onze opdrachtgever heeft Bijsterbouw het gebouw aan de Steenstraat succesvol getransformeerd van kantoorpand naar een pand met woonbestemming. Hierin zijn 20 huur-appartementen gerealiseerd van elk 50m2. Om 20 appartementen te kunnen realiseren is er een extra verdieping gecreëerd met behulp van staalframebouw. Alle appartementen zijn voorzien van individuele Hr-ketels. De gevels zijn aan de binnenzijde geïsoleerd en er is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Om een duurzaam pand te kunnen realiseren is het gebouw ook voorzien van zonnepanelen en triple glas. Met deze extra investeringen hebben wij energielabel A behaald.

Van kantoorpand naar woningcomplex: Einsteinstraat 14, Nijmegen

In samenwerking met de Gemeente Nijmegen, de architect en de opdrachtgever zijn in dit pand in Nijmegen 20 duurzame huur-appartementen gerealiseerd van 40 – 50 m2. Het voormalige kantoorpand is omgetoverd tot luxe appartementengebouw met passende badkamer, een uitgebreide keuken en een eigen Hr-ketel. De buitenschil van het gebouw voldeed al aan de geldende isolatienormen. Er zijn daarom alleen zonnepanelen geplaatst om energielabel A te krijgen.

Van fabriekshal naar kantoorpand: Splendorfabriek, St. Annastraat 198, Nijmegen

Bijsterbouw werd vanaf de start betrokken bij de herontwikkeling van de Splendorfabriek uit 1928. De voormalige Philips lampenfabriek kreeg een nieuwe bestemming en moest ruimte bieden voor jonge, creatieve en innovatieve ondernemers uit Nijmegen. In de fabriek heeft Bijsterbouw verschillende Units gerealiseerd die inmiddels ruimte bieden aan zo’n 70 creatieve ondernemers en ZZP’ers. Bij de ontwikkeling is extra rekening gehouden met de creatieve beroepen die hier uitgeoefend moesten worden. Zo zijn er grote ruimtes ontwikkeld voor houtbewerkers en kleinere ruimtes voor ZZP’ers. Alle units zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen en zijn aangesloten op de verschillende netwerken. De oude fabriekshal valt onder het industrieel erfgoed Daarom is er met zorg voor behoud van de oude elementen gewerkt. De algemene ruimtes zijn opgeknapt en de oude fabrieksstijl is daarbij zoveel mogelijk behouden is gebleven. Om een gunstig energielabel te behalen in dit oude pand zijn er ca. 400 zonnepanelen geplaatst.

IJsselburcht 3, Arnhem

In samenwerking met Color Business en de Hogeschool Arnhem Nijmegen is dit complex getransformeerd naar 90 kantoorunits van verschillende formaten. Het pand is aan de binnenzijde voorzien van metal-studwanden voor de indeling van de kantoren. Verder is het technische geheel aangepast om deze aan te laten sluiten bij de huidige eisen en de indeling van de kantoorunits. Het hele pand is voorzien van Wifi. Dit komt goed van pas op de flexibele werkplekken en in de door Bijsterbouw gecreëerde ontvangstruimte en kantine. Bij de entree is er ook een passende ontvangstruimte gecreëerd met balie. Verder zijn er meerdere electrische laadpalen geplaatst om te voldoen aan de groei van electrische auto’s.

Malvert 5004, Nijmegen

Momenteel ligt de vergunningsaanvraag bij de Gemeente Nijmegen. In de Orangerie wordt door Bijsterbouw B.V. 70 zorg-appartementen gerealiseerd. Na realisatie huurt Zorghuis Nederland Holding B.V. het geheel.

Molukkenstraat 5004, Nijmegen

In 2019 wordt het vergunningstraject voor transformatie opgestart. De planning is om in 2020, 24 appartementen te realiseren op deze A1 locatie in Nijmegen. Bijsterbouw B.V. heeft de opdracht voor realisatie.

Velperweg 22-24, Arnhem

Momenteel ligt de vergunningsaanvraag bij de Gemeente Arnhem. Bijsterbouw B.V. heeft de opdracht voor het realiseren van 46 appartementen.